AMBACHT

Brouwerij SANS MERCI is een microbrouwerij met een capaciteit van 100 liter per batch. De brouwerij werkt 100% ambachtelijk: elke stap van het brouwproces gebeurt handmatig en met behoorlijk grote zorg. Van schroten tot bottelen en etiketteren: elke fles gaat bij elke stap letterlijk door onze handen. En daar zijn we trots op. 

 

HYGIENE

Hygiëne staat hoog in het vaandel van brouwerij SANS MERCI. Op elk moment in het brouwproces is zuiverheid essentieel. Gistingsvaten en lagervaten worden grondig gereinigd en steriel gemaakt. Flessen zelfs verhit en vervolgens steriel afgesloten met de sluitbeugel. Dat garandeert een 100% kiemvrije fles bij botteling. En dat is nodig ook!

 

PROFESSIONEEL

Na een degelijke opleiding bierbrouwen bij SYNTRA in Roeselare in 2017-2018 was brouwerij SANS MERCI er helemaal klaar voor. De missie: professioneel werken op kleine schaal. Dus, professioneel materieel: brouwketels, gistingsvaten en lagervaten uit inox, die na gebruik in topconditie worden gehouden met de beste onderhoudsproducten. Daarnaast: hoogwaardige mouten, hoppen en gisten uit de professionele speciaalhandel. 

Natuurlijk, een beetje craft en creativiteit kunnen nooit kwaad. Koelwater pompen we op uit de zwemvijver; een ingebouwde koelspiraal en de tuinslang doen de rest – een aanpak die snel en efficiënt koelt. 

Bezoek de brouwerij en neem gezellig plaats om een van de SANS MERCI-biertjes te degusteren